Verbondenheid

Lichaamsgericht werken wakkert door het groeiend lichaamsbewustzijn ook een grotere verbondenheid – en dus ‘eenheid’ – aan met het lichaam. Dit helpt enorm bij het aanwakkeren van verbondenheid met de buitenwereld.

Dat stukje verbondenheid, dat zo belangrijk is. Dat zit ook in onze missie en visie. Dat je eigenlijk pas verbondenheid kunt creëren met uw omgeving als je dat eerst met jezelf hebt. Die verschillende cirkels rond uzelf. De verbondenheid met uw naaste persoon, met materialen, met omgeving, met de natuur en met het geheel. Maar dat begint bij uzelf. Dat is wat de training zo waardevol maakt, dat je eerst leert tot jezelf te komen. (Rots en Water trainster)

Het werken in groep maakt ook gevoelens van verbondenheid en solidariteit wakker. En dat maakt sterk!

Jongeren gaan heel zorgzaam met elkaar om. Bijvoorbeeld bij een oefening rond complimentjes geven, of als er iemand een beetje uit de boot valt, of bij oefeningen waarbij je de ander een beetje moet uitdagen, dan merk je soms hoe betrokken ze zijn bij hun leeftijdsgenoten. (psychomotorisch therapeute)

En uiteraard is er – in het beste geval- de verbondenheid met de trainer/therapeut.

Als je als trainer verbinding met de groep kan maken, dat is eigenlijk echt iets magisch, dat er dan ontstaat. Dat is dus weinig veroordelend, altijd positief ingesteld zijn, dat is een uitdaging, maar ook een ingesteldheid om door alles door heen te gaan, en iedereen met zijn aandacht erbij te houden; iedereen hoort erbij, en heeft respect voor elkaar. Zo voelen jongeren dat er echt naar hen geluisterd wordt. (Rots en Water trainster)